Fargesia Rufa

Fargesia rufa utvecklar överhängande stjälkar vid en senare ålder, mycket härdiga. Fargesia rufa frodas inte. Denna bambu är mycket dekorativ, med ljusgröna blad på stjälkar som är rödaktiga i färgen. Denna bambu är mycket tålig och passar som solitärväxt, som krukväxt, som skiljevägg eller som häck. Buskigt växande, icke-invasiv bambu. Höjd ca 2 m. Vintergrön. Tunna, något välvda stjälkar. Unga stjälkar brunröda. Smala, gröna blad. För sol och skugga. Vilken jordtyp som helst. Mycket tålig.

Fargesia rufa är förmodligen den mest populära bambuarten. En av anledningarna till detta är att Fargesia inte sprider sig, vilket ofta är ett problem med andra bambu. De underjordiska rhizomen ser sedan till att plantan kan komma upp var som helst i trädgården, och detta kan bara kontrolleras genom att gränsa rötterna med en speciell sorts folie. Detta problem uppstår inte med Fargesia. Denna bambu är klumpbildande och kommer att bli ganska bred, men kommer inte att föröka sig på ett oönskat sätt. Dessutom kan klumpens storlek enkelt kontrolleras med limiters eftersom rötterna inte är lika långlivade som hos invasiva arter.

Fargesia kan kännas igen på sina smala, långsträckta blad på tunna stjälkar som graciöst hänger över. Denna bambu växer till en stor, buskig växt som kan användas på alla möjliga sätt. Växten kan till exempel hållas i en uteplats trädgård som en krukväxt eller som en häck. Fargesia är vintergrön under milda vintrar.

Den icke-invasiva bambun kan planteras i full sol, halvskugga och helskugga. Det finns i stort sett inga krav på jorden så länge den är lätt fuktig och väldränerande. För mycket vatten bör inte lämnas stående, det kan göra att basen på plantan ruttnar. Fargesia rufa är tålig och tål temperaturer ner till -25 grader Celsius.

Beskärning är inte nödvändig, men kommer att säkerställa en fylligare växt. Beskärning är möjlig året runt, men sommarbeskärning stimulerar produktionen av nya skott. Genom att beskära gamla, fula stjälkar tillbaka till marken håller sig plantan ung och fräsch. Beskärning kan göras mycket enkelt med häcksaxen.

Fargesia rufa utvecklar överhängande stjälkar vid en senare ålder, mycket härdiga. Fargesia rufa frodas inte. Denna bambu är mycket dekorativ, med ljusgröna blad på stjälkar som är rödaktiga i färgen. Denna bambu är mycket tålig och passar som solitärväxt, som krukväxt, som skiljevägg eller som häck. Buskigt växande, icke-invasiv bambu. Höjd ca 2 m. Vintergrön.…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *