IS banner
IRAKS UPPROR 1958 PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Andrea Petitt   

I år är det 50-års jubileum av en revolution i Irak som störtade landets brittisk-stödda kung. Anne Alexander skriver om en revolt som inspirerade arabvärlden.

Läs mer...
 
60 år av NATO- Nej tack! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Administrator   

No NATONästa år i april fyller NATO 60 år och kommer att sammanträda i Strasbourg i Frankrike och i den tyska orten Baden-Baden.

Läs mer...
 
HOPP OCH FÖRTVIVLAN - ERFARENHETER FRÅN 30-TALET OCH DAGENS KRIS PDF Skriv ut Skicka sidan

Noam Chomsky, som fyller 80 år denna månad, reflekterar över Barack Obamas valseger, dagens ekonomiska kris och barndomsminnen formade av 30-talets depression.

Läs mer...
 
Klimattåget går NU! PDF Skriv ut Skicka sidan

Den 6:e december 2008 äger den globala klimataktionsdagen rum. I samband med klimat-toppmötet i Poznan i Polen hålls det demonstrationer i hundratals städer över hela världen för att kräva att politiker gör snabbare och större insatser för att reducera mängden växthusgaser.

Läs mer...
 
GNISTAN nr 29 UTE PDF Skriv ut Skicka sidan

Det senaste nummret av vår tidning Gnistan finns nu tillgängligt, för att bli prenumerant kontakta IS (instruktioner här), annars säljer vi den på stan vid lämpliga tillfällen, tex på bokbord som vi arrangerar vid göteborgs universitet. Flera av artiklarna finns även att läsa online.


Plakatet med texten "Jump you fuckers!" utanför Wall Street summerar höstens stämning väl. I vanliga fall är det kanske inte den mest enande och mobiliserande parollen men bankkrisen har blivit en symbol för den giriga stölden av våra gemensamma resurser. Folk som i vanliga fall kallar sig opolitiska är förbannade över att se skattemedel förflyttas till banker och spekulanter. Även de svenska bankerna utlovas hjälp trots de miljardvinster de gjort de senaste åren. Bara i år har SEB en vinst på 8 miljarder, Nordea drog in 20 miljarder och Swedbanks vinst kan översättas till 30 miljoner per dag. Ord som bidragsfusk och bankrån har fått en ny mening.

Läs mer...
 
«FörstaFöregående12345678910NästaSista»

Sida 8 av 11

Kalendarium

Inga händelser

Kontakta Oss!

Mail: info@socialister.se