IS banner
GNISTAN nr 32 PDF Skriv ut Skicka sidan

 

 

 

 


 

 

 

Det senaste numret av vår tidning Gnistan finns nu tillgängligt, för att bli prenumerant kontakta IS (instruktioner här), annars säljer vi den på stan vid lämpliga tillfällen. Flera av artiklarna finns även att läsa online.

VAD BÖR GÖRAS?

Under en ekonomisk kris sprids alltid myten om att vi alla sitter i samma båt, men det är som bekant inte alla som ror och det läcker snabbt in vatten. Krisen visar propagandans makt för trots att de flesta anser att banker och inte lönearbetare skapat problemet, så är det metallarbetarna som ska acceptera lönesänkningar och kommunerna som ska göra nedskärningar. Finansvärlden ska inte betala något alls. Av oss avkrävs solidaritet med bilindustrin, staten Sverige, vårt näringsliv och våra banker, allt för den internationella konkurrenskraftens skull. Eller för att ta IF Metalls ordförande Stefan Löfvéns ord “en dag vänder det. Då gäller det att stå beredd inför den knivskarpa konkurrens som uppstår”. Vilka krav på uppoffringar ställer då Metall på den andra sidan? Inga. Metalls avtal om en arbetstidsminskning är en stor propagandaseger för arbetsgivarna. Metall ger utan några garantier på att få något i utbyte och har satt en boll i rullning som innebär en acceptans av att arbetarklassen ska betala priset för krisen. En lokal version av avtalet på Volvo cars har redan lett till faktiska lönesänkningar.

Läs mer...
 
STOPPA MATCHEN! IGEN! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Patrik Vulkan   

Den 6-8 mars skall Sverige möta Israel i Davis Cup i Malmö. Matchen måste stoppas!

Läs mer...
 
Tariq Ali: Why the West wants to destroy Hamas PDF Skriv ut Skicka sidan
Tariq Ali speaking at the rally

The writer and activist Tariq Ali spoke at a Stop the War 'Israel out of Gaza' rally in London on Thursday of last week. Here are edited extracts of his speech.

Läs mer...
 
GNISTAN nr 31 PDF Skriv ut Skicka sidan

VAD BÖR GÖRAS?

Den palestinske akademikern Edward Said sa alltid att det var omöjligt att prata om Israel/Palestina-konflikten utan historiska kartor för utan kartor blir stölden av land osynlig. Lägger vi på kartorna de militära utposterna som kallas bosättningar och vägarna där endast israeler får färdas samt den enorma betongmuren är likheten med sydafrikansk apartheid uppenbar. Israels F-16 plan och fosforbomber i Gaza befäste denna bild för tiotusentals människor världen över och har lett till stora protester i solidaritet med palestinierna. Israels propaganda om självförsvar fick inte fäste och gick stick i stäv med siffrorna och bilderna på de döda barnen och de bombade sjukhusen.

Läs mer...
 
GNISTAN nr 30 PDF Skriv ut Skicka sidan

VAD BÖR GÖRAS?

Att en av världens mest hatade och krigslystna politiker, George W Bush, ska ersättas av en svart president, Barack Hussein Obama, firas inte bara i USA utan över hela världen, från Kenya i Syd till Sverige i Nord. Slutet på Bush-eran och början på något nytt. Frågan är bara vad?

Läs mer...
 
«FörstaFöregående12345678910NästaSista»

Sida 7 av 11

Kalendarium

Inga händelser

Kontakta Oss!

Mail: info@socialister.se