IS banner
INGEN TALARSTOL ÅT SVERIGEDEMOKRATERNA PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Administrator   

Amanda Dübeck granskar Sverigedemokraternas historia, deras influenser och vilket slags parti det är idag, samt hur den antirasistiska rörelsen bör bemöta dem.

 

Läs mer...
 
GNISTAN nr 33 PDF Skriv ut Skicka sidan

Det senaste numret av vår tidning Gnistan finns nu tillgängligt, för att bli prenumerant kontakta IS (instruktioner här), annars säljer vi den på stan vid lämpliga tillfällen. Flera av artiklarna finns även att läsa online.

VAD BÖR GÖRAS?

Vad är välfärdens kärna? Alliansen har oavsett krisens härjningar såklart inte slopat sin idé om att en nyliberal värld trots allt är möjlig, den behöver bara omformuleras något. Verkligheten har trängt sig på och den stora mängden varsel tvingar regeringen att tona ned talet om arbetslinjen och istället får vi inspirerat nyspråk av Littorin i form av ’värna välfärdens kärna’. Vad som händer med resten av välfärden låter han vara osagt. Reinfeldt kan kanske förtydliga innebörden med några väl valda ord från hans bok Det sovande folket utgiven 1993: “Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras”.

Läs mer...
 
Nya avsnitt i Marxismens ABC PDF Skriv ut Skicka sidan

Med varje nummer av Gnistan kommer ett nytt avsnitt i Marxismens ABC, en serie artiklar som förklarar viktiga koncept i marxismen på ett tillgängligt sätt. Läs M för Maoism med flera artiklar här!

 

 
STÖD HAMNARBETARNA! PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Patrik Vulkan   

hamn4an

Erik Helgesson, styrelseledamot i Hamn4an intervjuas om strejken i slutet av april och den pågående konflikten med Göteborgs Hamn.

Vad handlar konflikten om?

Den handlar om vår rätt att företräda våra medlemmar vid förhandlingar. De senaste tjugo åren har vi alltid suttit med i förhandlingar men nu vill de inte förhandla med oss längre för de har bråttom att få igenom ett krispaket, som de vill kunna visa upp för kommunen och kunderna. Deras varsel på 130 personer är inte seriöst, det finns ingen övertalighet på 130 personer. Det är ett rent övervarsel som ska användas för att pressa oss till eftergifter när det gäller scheman och sådant. Nu har vi synat dem och det tycker de inte om utan då vill de hellre prata med Transport som inte har någon medlemsbas och därför är mycket lättare att ha och göra med.

Läs mer...
 
HUR SER DET SVENSKA KLASSAMHÄLLET UT IDAG? PDF Skriv ut Skicka sidan
Skrivet av Patrik Vulkan   

Idag framställs klass oftast som något gammalmodigt som inte längre präglar vårt samhälle i någon större utsträckning. Vad innebär då klass i krisens tidevarv? Hur ser en typisk svensk arbetare ut år 2009? Patrik Vulkan har intervjuat Stefan Schedin som är sociolog på Göteborgs universitet.

 

Läs mer...
 
«FörstaFöregående12345678910NästaSista»

Sida 6 av 11

Kalendarium

Inga händelser

Kontakta Oss!

Mail: info@socialister.se